Blended Learning: stimulans voor het leerproces

Blended Learning is enorm in opkomst. Maar wat is Blended Learning? Blended Learning is de Engelse benaming voor een mix van offline en online leren. Concreet: het mixen van verschillende leervormen tot één leervorm die dan een Blended Learning oplossing wordt genoemd.

Wist je dat de permanente educatieoplossingen van KinderWijs TV ook een vorm van Blended Learning is? Theorie, video’s uit de praktijk, reflectieve vragen, praktijkopdrachten, een bibliotheek met achtergrondinformatie zitten al in de leermodules. Beschikbare interactieve leervormen van KinderWijs TV, zoals ILT “Instructor Led Training”, online coaching of feedback van coaches zijn een optie. Een handige kalenderfunctie zorgt ervoor dat de cursist een vrij plekje kan kiezen voor de online instructie. Een perfecte mix waarin je de kennis en vaardigheden leert beheersen van onderwerpen als professionele babyopvang, taal- en interactievaardigheden, basisscholing gastouderopvang, Meldcode Kindermishandeling én nog veel meer!

Blended Learning is niet alleen leuk, het brengt ook voordelen met zich mee én stimuleert het leerproces.

Aandacht wordt vast gehouden

Naast het feit dat Blended Learning staat voor offline en online leren, ligt de nadruk ook op verschillende manieren van leren. Omdat er op een speelse manier wordt omgegaan met de lesstof is de kans groter dat men de aandacht houdt bij wat geleerd moet worden, iets wat het leerproces kan versnellen.

Reguleren eigen leerproces

Een van de voordelen van Blended Learning is dat men zelf kan kiezen waar en wanneer men leert. Je kunt de regie houden over wat wilt leren, vanaf iedere locatie en wanneer je maar wilt. Hierdoor wordt de tijd in de klas – of tijdens de training – beter benut. De tijd en locatie van trainingsbijeenkomsten liggen over het algemeen wel vast.

Bij KinderWijs TV kies jij je eigen intensiteit. Wil je een korte Special, een Leermodule of kies je voor praktische verdieping en feedback van een eigen coach of deelnemen aan een webinar (ILT)?

De combinatie van op eigen tempo leren door zelf te kiezen waar en wanneer je leert, maakt dat jij jouw eigen leerproces reguleert en minder afhankelijk bent van school.

Feedback en reflectie ter bevordering van het leerproces

Tijdens het volgen van bepaalde modules van KinderWijs TV krijg je feedback van een van onze pedagogische coaches. Coaches geven tips om cursisten te laten groeien vanaf het punt waar ze zelf staan via waardevolle feedback. De mogelijkheid van het continue monitoren door de eigen pedagogisch coach van de organisatie zorgt ervoor dat de coach de cursist kan bijsturen als dat nodig is.

Bijkomend voordeel: een leeromgeving met continue feedback, reflectie en inzicht in de eigen manier van leren bevorderen het leerproces. Hierbij is de context waarin wordt geleerd van belang: van de begeleiding van de coaches tot aan de inrichting van de fysieke en digitale (leer)omgeving.

Kortom: de kracht van goed onderwijs zit ‘m steeds vaker in de combinatie van online en offline leren. Oftewel: Blended Learning. Het ervaren van een variatie en het op verschillende manieren aan bod laten komen van aspecten van een leerobject is verrijkend en kan versterkend werken op het leerproces.


Wil je meer weten wat KinderWijs TV voor jou of jouw organisatie kan betekenen?
We adviseren je graag! Neem contact op via het contactformulier of info@kinderwijstv.nl

Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in
Deel deze blog
De lerende organisatie, Online leren
Menu