Ons team

Maak kennis met de mensen van KinderWijs TV

Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun vak. Door de grote variatie in achtergrond en expertise van onze schrijvers en coaches hebben we een brede toegang tot tal van pedagogische methodieken en wetenschap. Deze mensen hebben één doel gemeen: zij ondersteunen pedagogisch professionals in het impact maken op de groei en ontwikkeling van kinderen en ouders. Samen werken ze aan passende én steeds vernieuwende oplossingen voor het aanbieden en organiseren van de permanente educatie aan professionals die werken met kinderen en hun ouders. Zodat kennis up-to-date blijft en ze de regie hebben op hun eigen persoonlijke groei.

Cynthia van Mulekom

Oprichter KinderWijs TV

‘Educatie is het krachtigste wapen om de wereld te veranderen’

Inge Janssens

Schrijver en Coach

‘Waarom moeilijk doen als het ook samen kan’

Anke van der Bor

Schrijver en Coach

‘Het leven hoeft niet altijd leuk te zijn, als het maar écht is’

Saskia Noij

Backoffice medewerker

‘Every thought we think is creating our future’

Jenny Kuppen

Backoffice medewerker

‘The best way to predict your future is to create it’

Anna Matulessy

Marketing & Communicatie

“Risk more than others think is safe. Dream more than others think is practical”

Bram van Teeffelen

Commercieel

Jouw succes is ons succes. Dit is de sleutel voor een duurzame samenwerking.

Niki Smiet

Onderwijskundig

‘Grattitude is the Attitude!’

Tanja Roelofs

Grafische vormgeving

Agnes Schouten

Schrijver en Coach

‘Make children feel complete and perfect. That way, they can fully develop their potential’

Ellen Lahaije

Schrijver en Coach

‘Met beide benen op de grond’

Lia van Loo

Trainer en Coach

‘De natuur als inspiratie, mijzelf als instrument’

Eline Weijers

Schrijver en Coach

“Kinderen hebben het meest onze liefdevolle aandacht nodig wanneer zij zich het minst ernaar gedragen.”

We werken samen met deze experts

KinderWijs TV werkt samen met verschillende experts voor onze e-learning, SummerSchool, Online Expert Programma en meer!

Leer onze mensen nog beter kennen

In meerdere modules van KinderWijs TV vind je live of online ondersteuning. Feedback op inleveropdrachten, online (video)coaching, maatwerkbegeleiding, antwoord op vragen. Daarbij kom je de onderwijskundige of coaches van KinderWijs TV tegen. Krijg je een leuke nieuwsbrief of leerbericht? Chat of bel je met KinderWijs TV of wil je een oplossing voor je organisatie? Wil jij meer nog meer weten over de mensen achter KinderWijs TV?

Cynthia van Mulekom

Oprichter KinderWijs TV

“Educatie is het krachtigste wapen om de wereld te veranderen”.

Over Cynthia

Hoi! Ik ben Cynthia van Mulekom, pedagogisch trainer in de kinderopvang en schrijver, coach en oprichter van KinderWijs TV. Werken met kinderen en opvoeden van kinderen is een taak met grote verantwoordelijkheid die kennis, vaardigheden en de juiste houding vereist. En voor professionals dat je up-to-date blijft. Dat je toegang hebt tot de nieuwste inzichten in kindontwikkeling om de juiste ondersteuning en begeleiding te kunnen geven.

Er zijn zo enorm veel mooie inzichten die helpend zijn om kinderen te ondersteunen in opgroeien en ontwikkelen. Daarom heb ik me ten doel gesteld om die inzichten te verzamelen en te delen. Eerst via live training, maar al gauw kwam ik erachter dat ik meer mensen wilde bereiken en dat online faciliteiten mij gingen helpen bij die verspreiding. Al enkele jaren schrijven we meer, testen we meer en verbeteren we onze faciliteiten door steeds naar onze cursisten en klanten te luisteren. En we zijn nog lang niet klaar, maar een prachtige basis is gelegd.

Ons team zorgt er dagelijks voor dat professionals geinspireerd kunnen worden door tal van relevante kindonderwerpen en op een stimulerende wijze kunnen kijken naar hun handelen in de praktijk. Wat zijn hun krachten en wat kunnen we ze als coach nog meegeven om verder over na te denken. We zien de professionals groeien door de bewustwording hoe belangrijk ze zijn voor de ontwikkeling van een kind. Dat is betekenisvol en vergroot het werkplezier voor professionals, maar zeker ook voor ons team. Prachtig om professionals trots te maken! We zien je graag vaker terug op www.kinderwijstv.nl.

Over Inge

Inge is afgestudeerd als orthopedagoog en binnen KinderWijs TV werkzaam als coach en auteur. Ze geeft feedback op de opgaven die deelnemers van BabyWijs insturen en schrijft mee aan de modules voor SummerSchool en de Specials van KinderWijs TV.

Het leukste om te doen vindt Inge het schrijven van nieuwe modules en die zo praktisch mogelijk maken, met veel voorbeelden, zodat mensen zich erin kunnen herkennen. Daarnaast kan ze genieten van de antwoorden die deelnemers geven.

Op momenten dat Inge niet met KinderWijs TV bezig is, werkt ze ook op andere manieren mee aan de ontwikkeling van mensen. Zo is ze zowel docent als assessor én auteur van onderwijsmateriaal.

Het meest tevreden is Inge wanneer mensen een warm gevoel krijgen van wat ze lezen.

Inge Janssens

Schrijver en Coach

Waarom moeilijk doen als het ook samen kan

Anke van der Bor

Schrijver en Coach

Het leven hoeft niet altijd leuk te zijn, als het maar écht is

Over Anke

Anke heeft Culturele & Maatschappelijke Vorming en Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd. Binnen KinderWijs TV is ze werkzaam als pedagogisch coach die opdrachten nakijkt en daarnaast schrijft ze modules voor KinderWijs TV.

Anke vindt het leuk om mensen een stapje verder te brengen in hun bewustwording wat baby’s nodig hebben en hun eigen ontwikkeling daarin in de praktijk. Hieraan een steentje bijdragen, maakt Anke gelukkig.

Naast haar job bij KinderWijs TV heeft Anke een eigen praktijk als trainer/coach voor ouders en is ze moeder

Leuke feitjes over Anke: ze maakt graag zelf kleding op de naaimachine en ze vindt het heerlijk om te dansen.

Anke gaat met een voldaan gevoel naar huis wanneer ze het gevoel heeft gehad écht in verbinding met de mensen om haar heen heeft gewerkt en samen verder is gekomen.

Over Agnes

Agnes is coach van de BabyWijs modules van KinderWijs TV. Wat Agnes het leukst aan haar werk vindt is om mee te lezen met alle ervaringen van de cursisten uit de praktijk en hen op een positieve manier coachen. Het positief coachen doet Agnes ook in haar andere job als orthopedagoog in de gehandicaptenzorg.

Ze geniet ervan om de krachten van de cursisten te versterken en hen te ondersteunen bij het goed observeren en afstemmen op de behoeften van baby’s. Als je baby’s een goede basis biedt, krijgen zij de kans om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en hun potentieel tot uiting te laten komen. Zo komt ieder kind zoveel mogelijk in zijn of haar kracht te staan. Volgens Agnes is er niets mooier dan dat!

Agnes Schouten

Schrijver en Coach

Make children feel complete and perfect. That way, they can fully develop their potential.

Saskia Noij

Backoffice medewerker

Every thought we think is creating our future.

Over Saskia

Saskia is samen met haar collega Jenny verantwoordelijk voor de backoffice van KinderWijs TV. Service en klantvriendelijkheid staan bij haar hoog in het vaandel. Dus loop je ergens tegenaan tijdens je online studie, of heb je vragen, dan helpt ze je graag verder. Geen vraag die onbeantwoord blijft, geen probleem wat niet opgelost kan worden.

In haar vrije tijd is Saskia graag creatief bezig. Zo maakt ze onder andere leuke raamstickers of stickers met mooie inspirerende spreuken voor je interieur. Van fotolijstjes en ledverlichting maakt ze een 3D lichtbox om heerlijk bij weg te dromen.

Ook kan ze enorm genieten van een goed Engelstalig leesboek. Of verdiept ze zich graag in boeken over de menselijke psyche en gezondheid gezien vanuit een holistisch standpunt.

Daarnaast beleeft ze veel plezier aan een heerlijke ontspannen wandeling in de natuur samen met haar man en twee tienerdochters, een leuk dagje uit of even heerlijk thuis met haar gezin op de bank Netflixen.

Over Anna

Anna is afgestudeerd in Internationale Communication & Media Design en heeft een Master in Marketing Communications op zak. Haar specialisme is online marketing. Anna is gek op data en dat maakt online marketing voor haar zo leuk: alles kunnen meten, analyseren en optimaliseren.

Als marketeer binnen KinderWijs TV  coördineert, plant en voert zij de marketing activiteiten van KinderWijs TV uit. Anna geniet ervan om zich bezig te houden met het nog beter bereiken en bedienen van onze doelgroep. Maar ook hoe online kanalen optimaal kunnen worden ingezet.

Leuke feitjes over Anna: ze is nooit uitgeleerd en is constant bezig met nieuwe cursussen, of het nou binnen haar vakgebied is, over persoonlijke ontwikkeling, over ondernemerschap of iets anders interessants. Daarnaast is ze gek van software en bedenkt op alles iets om te automatiseren.

Voor Anna is er altijd meer, meer te doen, meer te optimaliseren, meer risico’s, meer durven, meer dromen en meer doen.

Anna Matulessy

Marketing & Communicatie

“Risk more than others think is safe. Dream more than others think is practical”

Ellen Lahaije

Schrijver en Coach

Met beide benen op de grond

Over Ellen

Ellen is als coach verbonden aan KinderWijs TV. Daarnaast is ze sinds 2010 werkzaam in haar eigen praktijk voor coaching en psychosociale hulp.

Ellen vindt het prachtig om te zien hoe kinderen zich van kleins af aan ontwikkelen en steeds meer met beide benen in het leven komen te staan. Hoe er een voortdurende wisselwerking is tussen de eigenheid van het kind en de ouder en hoe je als ouder/opvoeder steeds wordt uitgedaagd om aan te sluiten bij die eigenheid en behoeften van het kind om zich te kunnen ontwikkelen.

Het leukste om te doen vindt Ellen kennis overdragen aan anderen over wat kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving.

Leuke feitjes over Ellen: ze heeft niet alleen ervaring in het coachen van medewerkers binnen de kinderopvang en BSO, maar heeft ook trainingen gegeven aan vrouwen met een Arabische achtergrond over de ontwikkeling van kinderen en het omgaan met problemen in de opvoeding.

Over Tanja

Als creatieveling werkt Tanja al jaren in de grafische branche. Haar creatieve talent ontwikkelde ze bij ArteZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Als vormgever en artdirector weet ze als geen ander de klantwens en het bedrijfsimago om te zetten naar een visuele beeldtaal die precies de juiste snaar raakt.

Haar specialisatie ligt bij het creëren van designs voor de kinderbranche. Buiten haar werkzaamheden voor KinderWijs TV maakt Tanja tweemaal per jaar met veel plezier het 52 pagina tellende glossy WijZ! Magazine, hét vakblad voor professionals in de kinderopvang.

Het is voor Tanja iedere keer weer een uitdaging om de vakspecifieke content visueel te vertalen in leuke, inspirerende leesartikelen die aansprekend zijn voor de doelgroep.

Voor Tanja is de samenwerking met de medewerkers van KinderWijs TV plezierig en motiverend. De ambitieuze manier van werken met als doel het optimaliseren van educatieve tools voor de kinderopvangbranche, is voor haar een mooie bron van inspiratie. Alles is voortdurend in ontwikkeling en het is voor Tanja mooi om daaraan bij te dragen vanuit haar eigen expertise.

Tanja Roelofs

Grafische vormgeving

Lia van Loo

Trainer en Coach

De natuur als inspiratie, mezelf als instrument

Over Lia

Lia is afgestudeerd aan de sociale academie groepswerk en is daarna in de jeugdhulpverlening gaan werken als pedagogisch medewerker.

Jaren later is ze begonnen met het geven van trainingen binnen de gastouder- en kinderopvang over kinderen en hun ontwikkeling. Al sinds haar 15e is Lia als vrijwilliger actief in het jeugdwerk. Eerst als korfbaltrainer en coach, later ook binnen de scouting.

Lia geniet van het enthousiasme en de open blik van de kinderen. Haar werk binnen KinderWijs TV is een logisch vervolg op deze zaken. Ze noemt zichzelf pedagogisch expert en adviseert en coacht nog steeds (gast)ouders en pedagogisch medewerkers vanuit haar eigen bedrijf dat ze is gestart.

Lia vindt het belangrijk om kinderen een veilige plek te bieden, waar ze kunnen opgroeien en door ontwikkelen in eigen tempo, zodat ze hun talenten ontdekken en gebruiken. Immers, de kinderen van nu zijn straks onze toekomst. Daarbij zijn een goede kinderopvang en professionele medewerkers belangrijk, iets waar Lia zich graag voor inzet.

Over Eline

Eline werkt als pedagogisch coach binnen KinderWijs TV; ze kijkt opdrachten na, denkt mee over te ontwikkelen modules en schrijft nieuwe modules.

Haar passie is ervoor zorgen dat pedagogisch medewerkers en gastouders dieper in de binnenwereld van een kind kunnen kijken. Waar komt dit (wan)gedrag vandaan? Wat heeft dit kind op dit moment nodig? En hoe kan ik dat geven?

Voor Eline zit de kracht in de combi van het aanreiken van kennis over de ontwikkeling van kinderen én het geven van handvaten hoe professionals deze kennis in hun werk praktisch kunnen inzetten.

Kinderen confronteren je ook met jezelf. Hoe komt het dat je met het gedrag van het ene kind makkelijker kan omgaan dan met het gedrag van een ander kind? Als professional kun je groeien door je bewust te zijn en actie te zetten op wat een kind je spiegelt.

Eline is moeder en heeft een eigen praktijk ‘Ouderschap vanuit je Hart’ waarin ze ouders en professionals begeleid om op te voeden zonder straffen en zonder belonen.

Waar wordt Eline blij van?! Strand en zee, haar gezin, gorgonzola pasta, tekenen met haar zoon, pure chocolade, de wijze woorden van de Dalai Lama en ruige natuur.

Eline Weijers

Schrijver en Coach

Bram van Teeffelen

Commercieel

“Jouw succes is ons succes. Dit is de sleutel voor een duurzame samenwerking”

Over Bram

Bram is al verschillende jaren actief is de commerciële dienstverlening en is bij KinderwijsTV verantwoordelijk het klantencontact met zowel bestaande als nieuwe klanten.

Het contact en zoeken naar de juiste oplossing voor de klant is dan ook hetgeen waar hij veel energie van krijgt.

Daarnaast houdt hij zich ook bezig met het zien van nieuwe kansen waardoor de dienstverlening van KinderwijsTV nog meer kan worden verbeterd.

In zijn vrije tijd zit Bram graag op de wielrenfiets of trekt hij verschillende baantjes in het zwembad. Uiteraard is sporten niet het enige wat hij doet en onderneemt hij ook graag leuke activiteiten met zijn gezin of met vrienden. Het spelen van gezelschapsspellen of een dag dansen op een festival behoort dan ook zeker tot één van zijn favoriete activiteiten.

Over Jenny

Jenny heeft haar bachelor Ondernemerschap & Retail Management behaald. Ze is erg ondernemend en houdt van aanpakken, leren en ontwikkelen. Samen met haar collega Saskia is Jenny verantwoordelijk voor de backoffice van KinderWijs TV. Ze zorgt ervoor dat alles op de achtergrond op rolletjes loopt en pakt diverse projecten op binnen KinderWijs TV.

Blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren is volgens Jenny van groot belang binnen elke branche en organisatie. KinderWijs TV biedt actuele informatie op een professionele, originele en betaalbare manier. Loop jij ergens tegen aan tijdens jouw cursus of heb je vragen over een module, de website of jouw leeromgeving? Aarzel niet en neem contact met ons op. Jenny staat voor je klaar, bij haar staan service en klantvriendelijkheid voorop. Volgens Jenny is er een oplossing voor alles!

Leuke feitjes over Jenny: ze is een fanatieke sporter en staat dan ook vier keer per week in de sportschool om de beste en sterkste versie van haarzelf te worden. In haar vrije tijd is haar grote passie sieraden ontwerpen, die ze verkoopt op braderieën en via haar website. Ze is constant bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mindset, fitness en social media! Daarnaast gaat zij het liefst met haar vriendinnen, partner of familie dineren, winkelen, wandelen of creatieve activiteiten ondernemen. Ook is ze helemaal fan van escaperooms en spelletjesavonden met een lekkere borrelplank!

Jenny Kuppen

Backoffice medewerker

‘The best way to predict your future is to create it’

Niki Smiet

Onderwijskundig

‘Grattitude is the Attitude!’

Over Niki

Al op jonge leeftijd begon Niki enthousiast te werken met kinderen omdat ze die zo puur, spontaan, leerzaam en boeiend vind. Ze realiseerde zich, dat ze van het werken met,- en voor alle soorten kinderen graag haar beroep wilde maken. Er volgden HBO- en post HBO beroepsopleidingen aan Hogescholen in Groningen, Utrecht en Enschede op het gebied van Jeugdwelzijnswerk, Speciaal Onderwijs en Kinderpsychotherapie. Maar omdat ze leidinggeven, coachen, trainen en adviseren toch ook wel erg leuk vond, volgde er nog een post HBO opleiding in Hoger Management in Enschede, en een master module in Company Development in Atlanta/USA.   

Niki werkte vervolgens met veel plezier in de Zorg & Welzijnssector, waarvan vele jaren in de Kinderopvang. Daar werkte ze als bevlogen Vestigings-en Clustermanager, en als Pedagogisch Coach. De afgelopen jaren was Niki woonachtig op tropisch Curacao, waar zij met haar gezin woonde en haar eigen bedrijf runde voor o.a. Coaching, Consulting en Training. Ze verlegde haar werkgebied van kinderen naar volwassenen, maar bleef veel kindercentra, scholen, ouders en opvoeders adviseren en begeleiden. Inmiddels heeft het Speciale Kind een speciale plek in Niki’s hart, net als de dynamische Kinderopvang, en ontwikkelen, coachen en schrijven. Niki is dan ook erg blij met de mooie uitdaging als Onderwijskundig Adviseur bij KinderWijsTV, waar ze al die kwaliteiten volop kan combineren, ten gunste van haar favoriete branche. En dat alles op een heel fijne werkplek! 

Ondertussen vond Niki ook een goede uitlaatklep voor haar 3 grootste passies: Zingen, schrijven en Interieur Styling. Ze ging aan de slag op zangles en bij div. muziektheatergezelschappen,- werkte als redacteur bij de lokale krant en als blogger,- en begon aan een verkorte opleiding Binnenhuisarchitectuur.  

Menu