Wet IKK: behaal jouw certificaat op tijd

Voor 2025 moet iedereen die werkt met baby’s geschoold zijn en een IKK erkend certificaat hebben. De Wet IKK verbetert de kwaliteit en toegankelijkheid van de kinderopvang. Of je nu werkt in de kinderopvang of gastouderopvang: KinderWijs TV biedt je de mogelijkheid om het IKK-erkende certificaat geheel online te behalen, waar en wanneer het jou uitkomt. Daarbij krijg je ook persoonlijke online coaching van onze ervaren professionals. Na het behalen van het examen krijg je jouw eigen IKK-erkende certificaat!

In het vervolg van dit blog informeren wij je graag over het scholingsaanbod, Wet IKK met betrekking tot invalkrachten & tijdelijke medewerkers én de cao Kinderopvang.

Scholingsaanbod

Het recente scholingsaanbod dat voldoet aan de criteria in het functieboek voor specifieke scholing voor baby-opvang vind je hier.

Invalkrachten en tijdelijke medewerkers

Ook invalkrachten en pedagogisch medewerkers op tijdelijke basis moeten per 1 januari 2025 aan deze kwalificatie-eis voldoen. De aanvullende kwalificatie-eis geldt voor iedereen die structureel of incidenteel werkt op een groep waar één of meerdere baby’s opgevangen worden.

Cao Kinderopvang

In de cao Kinderopvang staat de scholing voor het werken met baby’s benoemd en nader uitgewerkt in de kwalificatie-eisen voor de pedagogisch medewerker (pag. 93 onder g) en Bijlage II op pagina 170. De cao Kinderopvang vindt je hier.

Werken op een babygroep kan alleen met aanvullende scholing. Deze eis komt voort uit de Wet IKK.  Per 1 januari 2025 dienen alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken te beschikken over een bewijs waaruit blijkt dat specifieke scholing voor baby-opvang is gevolgd. Meer over het bewijs en de specifieke scholing kun je vinden in de kwalificatie-eis pedagogisch medewerker onderdeel g en in het servicedocument ‘Scholing werken met 0-jarigen’

Wil je meer weten wat de IKK-erkende scholing van KinderWijs TV voor jou of jouw organisatie kan betekenen?

We adviseren je graag! Neem contact op via het contactformulier of info@kinderwijstv.nl

Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in
Deel deze blog
Wet- en regelgeving
Menu