SummerSchool 2022 – Doe je mee?

Extra voordelig bijscholen vanuit je hangmat 

SummerSchool bestaat 6 jaar en de nieuwe titels van SummerSchool 2022 wil je niet missen!
Tijdens de zomermaanden kunnen professionals en ouders in de kinderopvang bij KinderWijs TV aan de slag met 8 leuke en leerzame kindonderwerpen. Summerschool is al 6 jaar een groot succes, inmiddels zijn al ruim 4.000 professionals en ouders fan.
Door het maken van de optionele toets aan het einde kun je ook je SummerSchool Certificaat 2022 behalen. Op donderdag 15 september is het de Dag van de gastouder/pedagogisch medewerker. Op die dag sluiten we SummerSchool feestelijk af met elkaar. Maak je zomer dit jaar extra leuk en leerzaam!
Er is in 2022 ruimte voor 5000 leerplekken. Vol = vol
 

Wat leer je dit jaar tijdens SummerSchool?

Doe nieuwe kennis op die direct toepasbaar is in de praktijk over 8 kindonderwerpen waar professionals en ouders die met kinderen werken in het dagelijks leven mee te maken krijgen.

Wil je ook een certificaat behalen? Doe dan de bij SummerSchool inbegrepen online toets met vragen over alle modules.
In de vorm van korte duidelijke informatie en advies ontdek je deze zomer meer over deze interessante onderwerpen. Oude kennis opfrissen, bijleren én deze direct toepassen in de praktijk, met welke titel start jij?

Dit zijn de nieuwe SummerSchool modules van 2022:

  1. Autisme
  2. Het sociale brein van baby’s
  3. Uitdagingen op de BSO
  4. Feedback geven & ontvangen
  5. Omgaan met bijten & slaan bij peuters
  6. Omgaan met meertalige kinderen
  7. Een veilige speel-leefomgeving voor kinderen
  8. Ontwikkeling door mindset en groeitaal

Er is een toets over alle modules beschikbaar voor het behalen van het jaarlijkse SummerSchool Certificaat. Deze toets is niet verplicht.

Een SummerSchool module duurt ca. 20 – 30 minuten. De totale studieduur komt uit op ca. 3-4 uren.

 

De onderwerpen van SummerSchool 2022

Samen met onze trouwe SummerSchool cursisten, coaches en organisaties zijn we weer tot 8 toffe titels gekomen. Samen vormen ze een inspirerend pakket aan kindonderwerpen die niet alleen nuttig, maar ook interessant zijn. Wat ga je tegenkomen in SummerSchool 2022?

Autisme

Ouders of professionals merken vaak wel dat er iets anders is bij een kind met autisme: het contact maken gaat bijvoorbeeld niet makkelijk, het kind praat laat, of wil liever niet geknuffeld en opgepakt worden. Maar wanneer is er nu echt sprake van autisme?

In deze Special lees je over wat autisme is en hoe het ontstaat. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je autisme kunt herkennen en leest waar je ondersteuning kunt vinden. Krijg praktische tips hoe je kinderen met autisme kunt ondersteunen.

Het sociale brein van baby’s

Tijdens de eerste 2 levensjaren van een kind wordt het overspoeld door nieuwe indrukken uit de wereld om ons heen. Onderzoek laat zien dat baby’s tussen de twaalf en achttien maanden dagelijks 1 tot 2 nieuwe vaardigheden leren door te kijken naar de handelingen van anderen. Baby’s leren dus door te observeren, maar hoe doen ze dat?

In deze Special lees je over imiteren en spiegelneuronen en de werking van het sociale brein. Je doet kennis op over het ontstaan van sociale vaardigheden en het belang van vriendschappen hierbij. Tot slot krijg je praktische tips aangereikt hoe je de sociale ontwikkeling van baby’s kunt stimuleren.

Uitdagingen op de BSO

BSO-tijd is vrije tijd voor kinderen. Kinderen ervaren soms dat ze op school al veel moeten, en willen daarom op de buitenschoolse opvang niet teveel ‘gestuurd’ worden. Dat maakt het soms lastig om kinderen betrokken te krijgen en/of te houden of te motiveren voor bijvoorbeeld een beweegactiviteit. Hoe betrek je juist díe kinderen bij de activiteiten? 

In deze Special leggen we uit hoe je vanuit het principe ‘BSO-tijd is vrij tijd’ toch een uitdagend en beredeneerd programma-aanbod kan maken, waardoor kinderen de mogelijkheid krijgen om hun vrije tijd bij de BSO niet alleen plezierig, maar ook uitdagend vinden en je als professional een bijdrage kan leveren aan de brede ontwikkeling van kinderen.

Feedback geven & ontvangen

Feedback betekent letterlijk het terugkoppelen van informatie. Je denkt bij feedback vaak aan kritiek, maar welgemeende complimenten geven valt ook onder feedback. Werken als pedagogisch professional vraagt om een goede samenwerking met andere professionals, maar ook met ouders. Hierbij is elkaar goed feedback geven en ontvangen van groot belang voor de relatie. 

In deze Special krijg je inzicht in verschillende vormen van feedback en praktische tips en een methode voor het geven en ontvangen van feedback.

Omgaan met bijten & slaan bij peuters

Peuters zijn echt geweldig én een grote uitdaging. Kijk jij wel eens vertederd naar een peuter die alles om zich heen aan het ontdekken is en grappige dingen zegt? Zoals een peuter die de olijfjes op de pizza niet lust en zegt “die wieltjes hoef ik niet”. 

De uitdaging zit vaak in dat een peuter steeds ‘nee’ zegt, niet wil, dwars kan zijn en dit bij sommige resulteert in slaan en bijten. Dat kan heel wat bij jezelf oproepen van geïrriteerd raken, je machteloos voelen tot er moedeloos van worden. 

Deze Special gaat in op bijten en slaan bij peuters. In deze Special lees je over wat er gebeurt bij een kind in de peuterpuberteit. Vragen zoals ‘Hoe komt het dat een peuter bijt en slaat?’ en ‘Hoe reageer je op bijten en slaan?’ komen aan bod. Tot slot vind je tips om een peuter andere manieren te leren om zich te uiten.

Omgaan met meertalige kinderen

Migratie heeft een impact op de hele samenleving. In de kinderopvang krijgen we steeds meer te maken met kinderen die de Nederlandse taal niet of amper spreken. Dat zorgt voor extra uitdagingen. Eén van die uitdagingen is vlot en duidelijk communiceren. Taaldrempels staan communicatie vaak in de weg en daarmee ook de emotionele veiligheid en taalontwikkeling van een kind. 

Ouders en professionals zitten vaak met vragen hoe dit goed te organiseren, maar ook wat goed is in de meertalige opvoeding van kinderen. Vaak is de opvang de enige input voor de Nederlandse taal en daarom is het belangrijk om je taalaanbod meer divers en steviger in te zetten. Krijg tips en praktische tools om talige bezig te zijn.

Een veilige speel-leefomgeving voor kinderen

Het is belangrijk dat kinderen opgroeien in een veilige omgeving. Naast emotionele veiligheid van kinderen hebben we ook te maken met hun fysieke veiligheid. In de kinderopvang wordt jaarlijks een risico-inventarisatie (RI&E) uitgevoerd om te zorgen dat de opvangruimte aan de veiligheidseisen voldoet.

Voor professionals en ouders op de werkvloer is het ook belangrijk om bewust om te gaan met en kennis te nemen van de zorg voor het creëren van een veilige speel-en leefomgeving voor kinderen. 

Ontwikkeling door mindset en groeitaal

Vond jij de Coronajaren ook moeilijker dan normaal? En hoe was die periode voor de kinderen? Bij tegenslagen en uitdagingen is je mindset en je veerkracht van groot belang. 

In deze praktische Special krijg je zicht op de mindset die zo ongelofelijk belangrijk is voor de groei van ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In deze Special lees je hoe je een positieve mindset en veerkracht bij kinderen en bij jezelf kunt versterken. Krijg materialen en groeitaal die je direct in de praktijk kunt inzetten.

Waarom KinderWijs TV

Interactief

Gebruiksvriendelijke leeromgeving en afwisselende, creatieve leervormen.

Actueel

E-learning volgens de laatste trends en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Passend

Voor iedere organisatie, professional en ouder een educatieve oplossing.

Erkend

Erkend als opleidingsinstituut, zodat u verzekerd bent van optimale kwaliteit.

Betaalbaar

Laagdrempelige en betaalbare pedagogische educatie voor ieder toegankelijk.

Eigen tempo

Kies je eigen intensiteit in wat je leert, waar en wanneer het jou uitkomt.

Ja, ik wil beginnen met SummerSchool

Er is plek voor maximaal 5000 deelnemers. Meld je snel aan en bestel direct jouw SummerSchool pakket. Bestellen doe je gemakkelijk online!

Klik op de knop hieronder en doe mee met SummerSchool.

Veelgestelde vragen

Menu