Extra voordelig bijscholen vanuit je hangmat

SummerSchool bestaat 5 jaar en de nieuwe titels van SummerSchool 2021 wil je niet missen!
Tijdens de zomermaanden kunnen professionals en ouders in de kinderopvang bij KinderWijs TV aan de slag met 8 leuke en leerzame kindonderwerpen. Al 5 jaar een groot succes en inmiddels hebben we al ruim 4.000 professionals en ouders als fan.
Voor organisaties is er een speciaal SummerSchool pakket om ouders en professionals vanaf € 3,99 de kans te bieden mee te doen aan SummerSchool. Door het maken van de optionele toets aan het einde kun je ook je SummerSchool Certificaat 2021 behalen. Op 16 september is het de Dag van de gastouder/pedagogisch medewerker. Op die dag sluiten we SummerSchool feestelijk af met elkaar. Maak je zomer dit jaar extra leuk en leerzaam!
Er is in 2021 ruimte voor 5000 leerplekken. Vol = vol
 

Maak kennis met SummerSchool

Wat leer je dit jaar tijdens SummerSchool?

Nieuwe kennis op doen die direct toepasbaar is in de praktijk over 8 kindonderwerpen waar professionals en ouders die met kinderen werken in het dagelijks leven mee te maken krijgen.

Wil je ook een certificaat behalen? Doe dan de bij SummerSchool inbegrepen online toets met vragen over alle modules.
In de vorm van korte en krachtige informatie en advies ontdek je deze zomer meer over deze interessante onderwerpen. Oude kennis opfrissen, bijleren én deze direct toepassen in de praktijk, met welke titel start jij?

Dit zijn de nieuwe SummerSchool modules van 2021:

  1. Herkennen en omgaan met taalontwikkelingsstoornis (TOS).
  2. Beweegstimulering bij kinderen.
  3. Hoogbegaafde kinderen.
  4. Oog voor diversiteit.
  5. Kinderen en emoties.
  6. Ssst, slaapt de baby?
  7. Straffen en belonen? Tips en valkuilen.
  8. Zelfreflectie – groei door ervaring.

Er is een toets over alle modules beschikbaar voor het behalen van het jaarlijkse SummerSchool Certificaat.
De toets is niet verplicht.
Een SummerSchool module duurt ca. 20 – 30 minuten. De totale studieduur komt dan uit op ca. 3-4 uren.

 

De onderwerpen van SummerSchool 2021

Samen met onze trouwe SummerSchool cursisten, coaches en organisaties zijn we weer tot 8 toffe titels gekomen. Tezamen vormen ze een inspirerend pakket aan kindonderwerpen waar je zeker meer over wilt weten. Wat ga je tegenkomen in SummerSchool 2021?

Beweegstimulering bij kinderen

Kinderen bewegen minder dan vroeger: ze spelen minder buiten en krijgen op school minder beweging aangeboden. Ze brengen veel uren door op digitale apparaten en eten minder gezond. Dit zorgt ervoor dat kinderen meer kans hebben op overgewicht en sneller blessures oplopen. Bewegen is goed voor je gezondheid én voor je cognitieve ontwikkeling. Maak kennis met de Schijf van 10.

Hoogbegaafde kinderen

Bij ‘hoogbegaafd zijn’ denk je misschien snel aan iemand die slim is, zoals Albert Einstein of Leonardo da Vinci. Maar wist je dat hoogbegaafden ook vaak creatief en hooggevoelig zijn? En dat ze perfectionistisch en gedreven te werk kunnen gaan? Ontdek in SummerSchool hoe je deze kinderen op passende wijze kunt signaleren en ondersteunen.

Oog voor diversiteit

Diversiteit staat voor alles waarin we van elkaar verschillen. Diversiteit is een breed begrip. In deze SummerSchool beperken we ons tot het oog hebben voor de diversiteit tussen kinderen. Het hoort bij de ontwikkeling van kinderen om te leren dat niet iedereen hetzelfde is. Word bewust in hoeverre je oog hebt voor die diversiteit en of je die diversiteit benut om kinderen van elkaar te laten leren.

Ssst, slaapt de baby?

Ieder mens is gebaat bij voldoende slaap. Dat geldt ook voor de baby en daarmee dus zeker ook voor de ouder/verzorgers. Er is veel onderzoek gedaan naar veilig slapen, maar ook naar slaapgedrag. Interventies om slaapproblemen aan te pakken bij jonge kinderen zijn tot nu toe vaak gebaseerd op afleren. Afleren kan tot stress leiden bij zowel de baby als verzorger. Een andere optie is om meer af te stemmen op de behoefte van de baby.

Kinderen en emoties

Intens verdrietig omdat je pop kwijt is. Of onbeschrijfelijk boos omdat het zwembad dicht is en je juist zo’n zin had om te zwemmen. Kinderen laten hun emoties over het algemeen duidelijker en heftiger zien dan wij als volwassenen doen. Deze module helpt je op weg om kinderen te begeleiden bij het omgaan met hun emoties.

Straffen en belonen – tips en valkuilen

Straffen! Belonen? Kan het ook anders?! Vaak stellen we voorwaarden tijdens het opvoeden van jonge kinderen – “als je plast op het potje, krijg je een mooie sticker”. We gebruiken deze technieken om gewenst gedrag te laten toenemen en het ongewenst gedrag te verminderen. Deze technieken staan beter bekend als ‘straffen en belonen’.  Maar wat zijn nu de valkuilen van belonen en straffen?

Zelfreflectie – groei door ervaring

Leren doe je op verschillende manieren. Je kunt leren van wat je in boeken of op internet leest. Maar het beste kun je leren van je ervaringen in de praktijk én door hierop te reflecteren. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en kun je jezelf ontwikkelen. In deze module kijken we naar de meerwaarde en op welke manier je zelfreflectie toe kunt passen in de praktijk.

Herkennen en omgaan met taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Als de taalontwikkeling niet goed op gang komt zonder duidelijke oorzaak kan er sprake zijn van een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Kinderen met een TOS hebben moeite met het gebruiken van taal. TOS komt voor bij ongeveer 5% van de kinderen en uit zich al vroeg in de ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om TOS tijdig te signaleren en kinderen met TOS de begeleiding te bieden die ze nodig hebben.

Waarom KinderWijs TV

Interactief

Gebruiksvriendelijke leeromgeving en afwisselende, creatieve leervormen.

Actueel

E-learning volgens de laatste trends en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Passend

Voor iedere organisatie, professional en ouder een educatieve oplossing.

Erkend

Erkend als opleidingsinstituut, zodat u verzekerd bent van optimale kwaliteit.

Betaalbaar

Laagdrempelige en betaalbare pedagogische educatie voor ieder toegankelijk.

Eigen tempo

Kies je eigen intensiteit in wat je leert, waar en wanneer het jou uitkomt.

Ja, ik wil beginnen met de SummerSchool!

Er is plek voor maximaal 5000 deelnemers. Meld je snel aan en bestel direct jouw SummerSchool pakket. Bestellen doe je gemakkelijk online!

Klik op de knop hieronder en doe mee met SummerSchool.

Note: Bestel je vóór 16 juni? Dan is je plek gereserveerd door je bestelling en ontvang je op 16 juni een start-email.
Organisaties ontvangen een invulformulier voor het aanleveren van deelnemers. Ook ontvang je een leuke uitnodiging voor je deelnemers waarmee je ze kunt uitnodigen voor deelname SummerSchool.

Veelgestelde vragen

Ik wil voor mijn professionals en ouders graag SummerSchool aanschaffen. Hoe doe ik dat?
Vanaf 7 deelnemers is het voordeliger om een SummerSchool-pakket te nemen tot 100 deelnemers.
Je bestelt en betaalt het SummerSchool-pakket via iDeal in de winkel van KinderWijs TV. Binnen 1 werkdag ontvang je een email hoe je gegevens van je deelnemers (alleen naam/emailadres) kunt aanleveren. Ook ontvang je een leuke uitnodiging waarmee je je deelnemers kunt uitnodigen zich aan te melden bij jou voor deelname aan SummerSchool.
Het document kun je aanleveren tot uiterlijk 12 juli 2021. Deelnemers ontvangen binnen 3 werkdagen na aanleveren een persoonlijk link met toegang tot het SummerSchool-account.

Ik wil voor mijzelf graag SummerSchool aanschaffen. Hoe doe ik dat?
Je bestelt en betaalt en losse SummerSchool via iDeal in de winkel van KinderWijs TV. Binnen 1 werkdag ontvang je een email met een persoonlijk link met toegang tot het SummerSchool-account.

Ik wil voor 1 of meerdere anderen graag SummerSchool aanschaffen. Hoe doe ik dat?
Je bestelt en betaalt het gewenste aantal losse SummerSchools via iDeal in de winkel van KinderWijs TV. Je hoeft GEEN vinkje te zetten bij Licentie kopen. Zet de naam en het emailadres van de deelnemers in het vak Extra Informatie: Bestelnotities. Deelnemers ontvangen binnen 1 werkdag een bevestiging dat ze ingeschreven staan bij SummerSchool.

Maakt het uit wanneer ik SummerSchool aanschaf?
Je kunt SummerSchool al voor 16 juni (de startdatum) aanschaffen om verzekerd te zijn van een plekje. Op 16 juni krijgen aangemelde deelnemers per email toegang.
Na 16 juni krijg je na aanschaffen binnen 1 werkdag per email toegang.
Het SummerSchool-pakket voor organisaties kan aangeschaft worden tot 1 juli 2021 en mogen tot 12 juli 2021 hun deelnemers aanleveren. Na 1 juli 2021 is SummerSchool alleen als los product aan te schaffen totdat de 5000 leerplekken bereikt zijn.

Vorig jaar was er ook een SummerSchool-pakket van 100-400 deelnemers. Is dat dit jaar ook mogelijk?
Om meer verschillende organisaties en deelnemers de kans te geven op een plek in SummerSchool hebben we ervoor gekozen om het pakket tot 400 deelnemers te laten vervallen. SummerSchool 2021 heeft plek voor maximaal 5000 deelnemers.

Kan ik als organisatie meekijken in de voortgang of resultaten van mijn deelnemer?
Nee, dat kan niet. Omdat we SummerSchool laagdrempelig en goedkoop willen houden voor organisaties en veel deelnemers is ervoor gekozen om SummerSchool via een ander platform te tonen met weinig extra faciliteiten. Het gebruikelijk PE-abonnement van KinderWijs TV biedt wel tal van faciliteiten voor inzag, begeleiding en monitoring van voortgang. Organisaties die hierin geinteresseerd zijn kunnen de gratis Demo aanvragen.

Ik heb SummerSchool gekocht, maar zie het niet in Mijn Bibliotheek op KinderWijs TV?
Dat klopt, SummerSchool draait op een ander platform. SummerSchool is beschikbaar vanaf 16 juni – 16 september 2021. Koop je SummerSchool vóór 16 juni, dan ontvang je op 16 juni een email met een persoonlijke link naar jouw SummerSchool account.
Koop je SummerSchool ná 16 juni, dan ontvang je binnen 1 werkdag een uitnodiging per email met je persoonlijke link.

Hoe kan ik als organisatie mijn deelnemers doorgeven voor SummerSchool?
Na bestellen van het organisatiepakket van SummerSchool ontvang je een aanleverdocument waar je naam/emailadres op kenbaar maakt. Je inventariseert wie er wil deelnemen aan SummerSchool. Let op: geef nooit zomaar gegevens door zonder dat mensen ervan op de hoogte zijn/toestemming hebben gegeven. Via de uploadknop op deze pagina kun je je lijst uploaden in de beveiligde omgeving van KinderWijs TV.

Mag ik de deelnemers ook in delen aanleveren?
We vragen je complete lijst in 1x aan te leveren. Je mag later nog een tweede of derde lijst uploaden, maar dat kost 30 euro handlingskosten per upload. We willen hiermee aanmoedigen om een inventarisatieperiode te houden en tot 1 complete lijst te komen. Om de prijs van SummerSchool laag te houden willen we losse handelingen van toevoegen van losse deelnemers voorkomen. Ook voor organisaties lijkt ons dat fijner. Aanleveren kan tot uiterlijk 12 juli.

Menu