Jezelf ontwikkelen met de STAP-budget subsidie

De STAP-regeling gaat 1 januari 2022 in, maar kan vanaf 1 maart 2022 voor het eerst aangevraagd worden.  Jaarlijks kan een burger met een relatie tot de arbeidsmarkt (dus ook ZZP-ers) een budget van maximaal € 1.000,- aanvragen voor een beroepsgerichte (bij)scholing.

Er is jaarlijks € 200 miljoen beschikbaar verdeeld over 6 aanvraagtijdvakken van 2 maanden (voor 2022 5 aanvraagtijdvakken), goed voor ca. 200/300.000 aanvragen. Hierbij geldt per termijn: op is op.

Alleen scholingsactiviteiten die door de erkende opleiders in het Scholingsregister zijn geplaats, komen in aanmerking voor het STAP-budget. De burger vraagt het ontwikkelbudget zelf aan, als deze wordt toegekend, vindt rechtstreekse betaling van het voorschot aan de opleider plaats.

Aanvragen STAP-budget

Voor het aanvragen van het STAP-budget heeft de burger een STAP-aanmeldingsbewijs nodig van de opleider. Via DigiD kan de aanvraag ingediend worden op een speciaal Burgerportaal (www.uwv.nl/stap)

De procedure is daardoor als volgt: 

  1. Zoek een passende leerroute in het Scholingsregister of direct op de website van KinderWijs TV.
  2. Schrijf je in voor de leerroute. Je ontvangt dan direct in je email een STAP-aanmeldingsbewijs.
  3. Dien een aanvraag in via DigiD in het speciale Burgerportaal met je STAP-aanmeldingsbewijs.
  4. Na toekenning van het STAP-budget volg en voltooi je de scholingsactiviteit.
  5. De opleider geeft door aan UWV of je de scholing succesvol hebt doorlopen.

Aanbod STAP leerroutes van KinderWijs TV

Onderstaande leerroutes van KinderWijs TV zijn opgenomen in het STAP-Scholingsregister.
Alle leerroutes zijn volledig online te volgen in je eigen tijd en tempo. Echter ontvang je bij de start van iedere leerroute
een prachtig Startpakket per post in huis. Een handige planner,
een passende selectie aan boeken en pedagogische spellen en snufjes om in de praktijk te gebruiken. 

Jaarprogramma Groeispurt

Doe mee aan het Jaarprogramma “Groeispurt” voor pedagogisch professionals in de kinderopvang. Groeispurt is een compleet individueel PE*-programma waarmee jij jezelf en je beroepskennis een enorme boost geeft. Je leest in je eigen tijd en tempo over interessante kindonderwerpen waar je altijd al meer over had willen weten, volgt naar wens e-learnings, webinars, masterclasses of virtuele trainingen van experts. Coaches en collega’s geven je support en feedback waar nodig.

Geef vorm aan je eigen ontwikkeling.
Hoe pak je dat aan? Voor iedere professional ziet Groeispurt er anders uit. In jouw Groeispurt Jaarprogramma ben jij de regisseur en heb je
een heel jaar toegang tot het slimste online groeiplatform in de kinderopvang.

 

Word groots door te groeien.
Voor tal van PE-activiteiten in het groeiplatform krijgt je beloningen in de vorm van groeibadges. Groei van Junior naar Avonturier naar Professional. Aan het einde van het jaarprogramma ontvang je een erkend jaarcertificaat met de door jou behaalde mijlpalen en badges.
PE* = Permanente Educatie

BabyWijs© Plus (CAO-erkend)

Jouw babyopvang naar een nóg hoger niveau.
BabyWijs© PLUS biedt de basisscholing PLUS borging- en nascholingsmodules, een eindopdracht en persoonlijke coaching ter ondersteuning om het geleerde in de praktijk te borgen. De 5 nascholingsmodules bieden extra verdieping op belangrijke babythema’s.

Deze leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses uit het Online Expert programma 2022.

KinderEmotiecoach

Word een echte KinderEmotiecoach!
In de opleiding tot KinderEmotiecoach krijg je heldere theorie, concrete tips, handvatten en persoonlijke coaching aangereikt waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het begeleiden van kinderen in het op een gezonde manier omgaan met emoties.

Deze leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses in het Online Expert programma 2022.

Branche-erkende bemiddelingsmedewerker Plus

Geef jouw gastouderbureau een boost!
Deze scholing, i.s.m. KNGO, rust de deelnemer uit met pedagogiek, kennis van het vak en  vaardigheden om kwalitatief te werken en gastouders te kunnen ondersteunen en begeleiden in hun pedagogische taak.
De leerroute geeft toegang tot een brede selectie aan webinars en masterclasses van het Online Jaarprogramma 2022.

Het Online Expert programma 2022

In het Jaarprogramma Groeispurt heb je het gehele jaar door de mogelijkheid om naar wens webinars, masterclasses en virtuele trainingen te volgen van experts.
De overige leerroutes geven toegang tot een selectie van het Online Expert Programma, maar in het Jaarprogramma Groeispurt heb je toegang tot alle sessies.
In je slimme online leeromgeving plan je straks eenvoudig waar je aan wilt deelnemen.

Ja, ik wil studeren met subsidie van de overheid

Wees op tijd en schrijf je nu in voor het Jaarprogramma Groeispurt of 1 van de met STAP-budget gesubsidieerde leerroutes. Je ontvangt direct je STAP-aanmeldingsbewijs en instructies om op 2 mei 2022 je STAP-subsidie te bemachtigen.

Menu