Online leren? Juist nu!

Met de huidige lockdown zijn de scholen gesloten, de winkels dicht en de kinderopvang is alleen open voor noodopvang. Hierdoor zitten vele professionals in de kinderopvang thuis.

Maar waarom stil thuis zitten, als je ook kunt investeren in de ontwikkeling van kinderen en jezelf?

De kinderopvang vormt een belangrijke basis voor de ontwikkeling van een kind. In de eerste 5 levensjaren wordt er namelijk een sterke basis gelegd, van waaruit een kind zich verder kan ontwikkelen.

Maar door de corona crisis wordt deze basis bedreigd. Uit onderzoek van UNICEF blijkt dat ‘wereldwijd minstens 40 miljoen kinderen door corona vroegschoolse educatie hebben gemist, als gevolg van sluitingen van kinderdagopvangen. Door het missen van deze vroegschoolse educatie, bestaat de kans dat deze kinderen een (leer)achterstand oplopen in 1 of meerdere ontwikkelingsgebieden.

De overheid heeft daarom gezegd dat de kinderopvang open moet blijven voor kwetsbare kinderen. Dit zijn kinderen ‘voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is’. Helaas zijn deze criteria niet sluitend; met thuiswerkende ouders kunnen kinderen de huidige thuissituatie ook als moeilijk(er) ervaren.

Om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van kinderen en professionals na deze 2de lockdown niet achter zal blijven, vinden wij het belangrijk om goede online cursussen te faciliteren. Een groot voordeel van online cursussen is dat je op je eigen tempo kunt leren. Daarnaast zijn onze cursussen voor een langere periode beschikbaar, waardoor je kunt leren wanneer dat voor jou uitkomt. Je bespaart ook tijd en kosten, doordat je niet hoeft te reizen. Tot slot biedt online leren meer ruimte voor interactiviteit, zoals sorteervragen en quizzen.

Wil jij je kennis verbreden en de ontwikkeling van kinderen stimuleren?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via info@kinderwijstv.nl

 

Gebruikte bronnen:

  • Center on the Developing Child, Harvard University: https://developingchild.harvard.edu/guide/what-is-early-childhood-development-a-guide-to-the-science/
  • UNICEF: https://www.unicef.org/press-releases/40-million-children-miss-out-early-education-critical-pre-school-year-due-covid-19
  • Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/12/14/noodopvang-voor-kinderen-van-ouders-met-een-cruciaal-beroep-en-kwetsbare-kinderen
  • Dung, D. T. (2020). The advantages and disadvantages of virtual learning. IOSR Journal of Research & Method in Education, 10(3), 45-48.
Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in
Deel deze blog
De lerende organisatie, Online leren
Menu