Meer bereik door online leren

Door de Corona-periode zijn we allemaal genoodzaakt geweest om alternatieve oplossingen te zoeken voor werkoverleg, lesgeven, instructie, trainen, vergaderen. Online werken en leren is meer dan ooit (her)ontdekt.
Door de inzet van online methodes is werken flexibeler geworden en leren toegankelijker.

Online leren kan op de plek en het tijdstip dat jou uitkomt, dus momenten waarop jij er je hoofd naar hebt staan. Jij kiest het onderwerp waar jij in geinteresseerd bent. Digitale methodes helpen begeleiders/pedagogisch coaches om cursisten online te volgen, aan te moedigen en betrokken te blijven. Online leren is een efficiënte manier om permanente educatie te organiseren.

Online is er meer mogelijk dan ooit, maar de kracht zit in de juiste balans vinden tussen online en offline. Niet iedereen wil online een opleiding volgen, niet alles kan online effectief worden aangeleerd. Voor sommige doelen is de fysieke werkplek het meest effectief. Leren door doen en reflectie. Doel, doelgroep en leermogelijkheden bepalen of er online, offline of juist een combinatie van beiden moet worden ingezet.

Online leren biedt mogelijkheden om kennis over te dragen aan grotere aantallen professionals en gebaseerd op hun eigen wensen.

De digitale leeromgeving biedt mogelijkheden, maar vraagt ook de nodige aandacht. Het volgen van kant en klare online scholingen vraagt een intrinsieke motivatie en discipline van de deelnemer. In een virtuele lesomgeving is de fysieke afstand tussen deelnemers (onderling) en docent/trainer groter.

Deelnemers krijgen andere prikkels en zijn sneller afgeleid omdat zij niet fysiek in een groep zitten. Het volgen en aanmoedigen van deelnemers is belangrijk. Veel deelnemers hebben daarbij ook behoefte aan structuur. Afspraken maken en plannen vooraf is aan te raden.

Soms is het volgen van e-learning een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan een virtuele lesomgeving of de live training. Ook kunnen (korte) 1-op-1 online coaching sessies worden gepland. Dat helpt bij de implementatie van het geleerde.

Dat online les of e-learning onderdeel is van het opleidingsplan van een organisatie is geaccepteerder dan ooit.

Wil jij weten welke online faciliteiten KinderWijs Tv te bieden heeft?
Vraag de gratis DEMO aan voor organisaties of bekijk de video op de homepagina.

 

 

Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in
Deel deze blog
De lerende organisatie, Online leren
Menu