E-learning: de voordelen voor organisaties en professionals

e-learning

In de jaren ’90 bestond e-learning uit een Flash versie van de PowerPointpresentatie die de docent tijdens de les of training gebruikte. De afgelopen jaren heeft e-learning enorm veel mogelijkheden en tools erbij gekregen. Alhoewel de term e-learning nog steeds uiteenlopend gebruikt wordt, is er nu meer technologie beschikbaar dan we ons ooit konden wensen. Maar wat is het voordeel van e-learning nu eigenlijk?

E-learning is elektronisch aangeboden scholing of training. Bij traditionele training of live scholing luisteren, kijken en interacteren studenten met de docent of trainer. Bij e-learning wordt educatieve content aangeboden op de computer, tablet of mobiele telefoon. Het grootste voordeel van e-learning is dat je het zelfstandig en in eigen tijd en tempo vanaf iedere locatie kunt volgen.

Interactief

De meest aantrekkelijke vorm van e-learning is “interactieve” e-learning. Om de cursist te interesseren, maar ook betrokken te houden. Interactieve e-learning kan kritisch denken activeren door quizzen, games of scenario’s die ervoor zorgen dat je acties verschillende uitkomsten geven bij de keuzes die je maakt.
Er zijn twee soorten e-learning:

  1. Informatie-gericht: Hierbij ligt de focus op overdracht van kennis of het bewust maken.
    Geschikt voor informatie waar men kennis van moet hebben of mee geïnspireerd kan worden voor bewustwording, maar geen gedragsverandering als doel heeft. Denk aan kennis nemen van het beleid en de werkwijze of inspiratie aanreiken over wat werken met babygebaren kan bieden.
  2. Prestatiegericht: Hierbij ligt de focus op het ontwikkelen van vaardigheden of verandering van gedrag. Geschikt voor scholing gebaseerd op gedragsverandering of nieuwe vaardigheden die grote impact hebben in de praktijk. Bijvoorbeeld de manier waarop je als professional reageert op een kind, wat het verschil maakt in de kwaliteit en waarde voor kinderen in ontwikkeling.

Wat kan e-learning betekenen voor een organisatie?

Waar je tegenwoordig de deur niet meer uit hoeft voor een boodschap, omdat Appie of Bol.com snel en eenvoudig bezorgen aan je voordeur, zo doet e-learning hetzelfde voor jouw studie of bijscholing.
Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Met e-learning ga je voor leren, snel en eenvoudig. En dat levert voordeel op voor je organisatie.
Het grootste voordeel is dat e-learning een stuk voordeliger is. Organisaties besparen 50-70% van hun tijd en budget wanneer ze live training verruilen voor e-learning. Denk aan reistijd, file (en milieuvervuiling!), werkuren uitroosteren, planning en voorbereiding van de training. Wanneer de live training gevolgd wordt zit de cursist in het onderwerp, maar als de training klaar is, dan is het vaak ook klaar. Nog een keer dezelfde training volgen voor herhaling doe je niet snel. Een volgende keer start het proces weer opnieuw voor een nieuwe groep.
E-learning is schaalbaar, van 1 persoon tot iedereen, wanneer en waar je maar wilt. De organisatie heeft inzage in het geleerde en kan met monitoring van de voortgang per individu inspelen op de borging in de praktijk.

De regie bij de juiste persoon

Iedereen profiteert ervan wanneer een organisatie leren uit handen geeft aan de mensen zelf. Wanneer aangeboden bijscholing naadloos aansluit bij de leerbehoefte van de persoon zelf. Eigen keuze, regie en intrinsieke motivatie is de basis voor leren.
Met al deze voordelen is het niet zo gek dat e-learning een enorme groei heeft doorgemaakt.

Wil je meer lezen over de voordelen van e-learning? Kijk dan op https://www.pluvo.co/post/voordelen-e-learning

Benieuwd naar wat KinderWijs TV op het gebied van e-learning jou als organisatie of professionals te bieden heeft? Kijk dan op https://www.kinderwijstv.nl/aanbod/

Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in
Deel deze blog
Menu