Basisscholing gastouderopvang

Gastouderopvang is een unieke sector. Ouders kiezen bewust voor deze vorm van kinderopvang om de kleinschalige huiselijke sfeer. Eén vast gezicht voor de kinderen en korte lijnen om de afstemming over welbevinden en ontwikkeling van de kinderen optimaal te houden.

Maar liefst 25.000 gastouders, onder de vleugels van ruim 500 gastouderbureaus. Maar liefst 1/5e deel van alle kinderen in de kinderopvang gaat naar een gastouder. Dat zijn ca. 120.000 kinderen die van enkele uren tot enkele dagen per week naar hun gastouder gaan. Een ontwikkelplek om andere kinderen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen.

Gastouders zijn professionals die samen met het gastouderbureau tot de gewenste kwaliteit op de werkvloer komen en deze bewaken met elkaar. Het gastouderbureau helpt de gastouder met de basisscholing en de bijscholing.

Een veelvoorkomende leerroute voor gastouders is:
1. Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
2. Pedagogische Component voor professionele opvoeders
3. De vier pedagogische basisdoelen in kinderopvang
4. De zes interactievaardigheden

Op deze manier wordt de pedagogische kennis en bijbehorende vaardigheden stapsgewijs en opbouwend aangeboden.
Combineer je deze leerroute voor gastouders met de leuke laagdrempelige onderwerpen uit de Specials, dan ben je als gastouder echt goed bezig!

De afgelopen jaren heeft gastouderopvang een inhaalslag gemaakt waar het gaat om bijscholing. Permanente educatie is voor professionals die met kinderen werken inmiddels heel gewoon.

‘Het is leuk om dingen niet te

weten, want dan kan je iets

nieuws leren’

Omdenken voor kinderen

Vraag een demo aan

Ervaar wat KinderWijs TV voor jou kan betekenen en vraag de GRATIS demo aan.

Menu